tiistai 13. heinäkuuta 2010


Pohdiskelen tässä sijoitusstrategiaani ja minkä täytyy muuttua, jotta siihen päästään. Tällä hetkellä toimialajako on seuraava:

Energiatuotanto
37,0%
IT 23,3 %, monialayritykset 10,5 %)
33,8%
Terveydenhuolto 20,3 %
20,4%
Päivittäistavarat 8,7 %
8,7%
Saldo 0,1 %
0,1%





Tämän potin ulkopuolella listaamattomia yrityksiä ja etf:iä n. 3000 euron edestä.

Loppuvuoteen mennessä pudotan yksittäisten yritysten osuuden maksimissaan 15 % koko potista. Tavoitteeni olisi pitää myös muutaman tuhannen euron "pelikassa" hyvien ostotilaisuuksien varalle.

Ajatukseni on ostaa kohtuullisen edullisiksi arvostettuja yhtiöitä (p/e, p/b, p/s) ja myydä niitä, kun nousupotentiaali alkaa olla täynnä. Pyrin ostamaan yhtiöitä, jotka maksavat osinkoa. Osingot sijoitan takaisin markkinoille. Mikäli hinnat alkavat kauttaaltaan nousta liian ylös, pyrin lisäämään käteisen painoa salkussa dippien varalle.

Tuotto-odotukseni on 10 % vuodessa. Ajatukseni on saavuttaa taloudellinen riippumattomuus n. 45-50 ikävuoden tietämillä. Tämä tarkoittaa kohdallani tuollaista 800 000 - 1 000 000 euron velatonta omaisuutta.

Pyrin hajauttamaan maantieteellisesti, toimialoittain sekä ajallisesti. Pyrin poimimaan ulkomailta myös yksittäisiä yhtiöitä, mutta jatkossa tulen lisäämään kehittyvien maanosien etf:iä salkussani.

Olen myös pohtinut hajauttamista asuntosijoittamiseen ja verkot ovat niin sanotusti vesillä koko ajan. Jos sopiva yksiö löytyy, niin mahdollisesti ostan sen. Tuotto-odotukseni asuntosijoittamisessa 6-8 %. Tätä helpottaa myös se, että minulla on kyky tehdä ns. "pientä pintaremonttia" itse. Asunnon tulisi kuitenkin lähtökohtaisesti olla sellainen, että ei tarvitse heti aloittaa suuria remontteja.

"Kysymys on siitä, että ensin aloitetaan ja sitten viedään homma loppuun" - Richard L. Evans

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti